Ipari parki ingatlanok

Nagykanizsa Önkormányzata 2000-ben hozta létre Ipari Parkját. A modern üzleti és pénzügyi infrastruktúra vonzó környezetet biztosít a már betelepült és a területen vállalkozni kívánók számára egyaránt.

Az ipari övezet elonye elsosorban kedvezo földrajzi adottságaiban rejlik, hiszen a Budapestet és Horvátországot összeköto 7-es számú foút, valamint az ezzel párhuzamos M7-es autópálya közvetlenül a térség mellett helyezkednek el roppant közeli csatlakozással.

Az övezetben működő cégek

A Nagykanizsai Ipari Parkban rejlo lehetoségeket mi sem bizonyítja jobban, mint olyan világhíru cégek jelenléte, mint a General Electric, a Scania, a Ruget vagy a DAB Pumps.

A világszerte közismert cégek mellett nem elhanyagolható a helyi kis- és középvállalkozások szerepvállalása sem, hiszen a területen muködo, a szolgáltatások színes skáláját felvonultató közel száz vállalkozás több száz embernek munkahelyet biztosítva hozzájárul Nagykanizsa gazdasági versenyképességének növeléséhez.

Földrajzi elhelyezkedésébol adódóan logisztikai, áru- és személyfuvarozással foglalkozó cégek látnak lehetoséget a térségben. A Nagykanizsán nagy múltra visszatekinto, hagyománnyal rendelkezo bútoripar is képviselteti magát az ipari övezetben csakúgy, mint a manapság egyre nagyobb jelentoséggel bíró vízkezelo cégek.

Vállalkozástámogatási rendszer

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagi támogatásban részesíti a városba betelepülő munkahelyteremtő beruházásokat.

Munkahelyteremtési támogatás
Legfeljebb 50 fot foglalkoztató vállalkozás esetén minden egyes új munkahely után 500.000.-Ft adható, ami egy naptári éven belül maximum. 5 MHUF-ot jelenthet. Az 50 fot meghaladó új munkahelyteremto vállalkozás esetén a támogatás akár a 40 milliós összeget is elérheti.

Telekár támogatás
Ez a támogatási forma a betelepülő vállalkozásokat ingatlanvásárlási támogatással segíti. Az elérhető támogatás mértéke a létszámnövekmény és a beruházás volumenének tükrében a vásárolt ingatlan vételárának %-ában az alábbi táblázat alapján kerül megállapításra.

A beruházás értéke (Millió HUF)
Létszámnövekmény 50-100 101-500 500-
5-20 0%-20% 20%-35% 35%-50%
21-50 5%-25% 25%-40% 40%-55%
51-100 10%-30% 30%-45% 45%-60%
101- 15%-40% 40%-55% 55%-70%

Egyszerű ügyintézés

Az Ipari Parkot üzemelteto Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. munkatársai nem csupán a fejlesztési területek értékesítéséig nyújtanak segítséget az adott vállalkozásnak, de a beruházást kíséro hivatalos eljárásokat is figyelemmel kísérik és kiterjedt kapcsolati rendszerüknek köszönhetoen igyekeznek felgyorsítani azt.

Közmű ellátottság, infrastruktúra

A területen biztosított a modern üzleti és pénzügyi infrastruktúra, csakúgy, mint a modern telekommunikációs lehetoségek.

A telekhatárig a városi közműcsatlakozások kiépítettek, fejlesztésük valamint, igény szerinti bovítésük a telekhatáron belül a beruházó feladata.

Az Ipari Parkban rendelkezésre álló szabad területekről bővebb információt itt kaphat.