Nagykanizsa Önkormányzata tölti be a vezetőpartner szerepét abban az európai uniós projektben, amely a vidéki turizmus szektor kis- és közepes vállalkozásainak fejlesztését tűzte ki célul. A Rural Growth program helyi érdekelti csoportjának tagja a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. is.

Vajon, hogy történhet az, hogy a pár kilóméterrel távolabb készített kézműves sajt nem ér el a környék lakosainak kockásterítős asztalára vagy hogy az étteremtulajdonos nem ugyanazon termékeket tudja kipipálni a check-listáján hétről hétre, mikor beszállítói a faládikóban konyhapultjára teszik portékájukat?

Természetesen nem azért mert szakértelem híján vannak. Csupán annyiról van szó, hogy a szaktudás nincs összhangban az üzleti készségekkel. Érdemes tehát ilyen esetben olyan szakértőhöz fordulni, aki bár nem tudja mivel kell beoltani a tejet, hogy tökéletes sajtot kapjunk, azt viszont igen, hogyan találjunk felvevőpiacot, forgassuk vissza a bevételt, pályázzunk új forrásokra és még sorolhatnám.

A város vagyonkezelő társasága - kitekintve elsődleges tevékenységi köréből (ingatlankezelés és értékesítés) - az Inkubátorház megnyitása óta fokozott figyelmet fordít a helyi gazdaság fejlesztésére.

A finnországi Savonlinnában a nagykanizsai jó gyakorlatok bemutatása során a Vagyongazdálkodási Zrt. munkatársai a résztvevők elé tárták, hogyan segítik azon helyi KKV-k fejlődését, amelyek nyitottak a konzultációra.

A workshopon Bognár Erika elmondta, a nagykanizsai székhelyt választó cégek telekár- és munkahelyteremtő támogatásban részesülhetnek, a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára pedig mindig nyitva áll a Nagykanizsai Inkubátorház kapuja, ahol cégvezetők térítésmentesen vehetik igénybe az üzleti tanácsadók segítségét.

Az előadás során elhangzottak a projektpartnerekben további gondolatokat ébresztettek, így a másnap sorra kerülő műhelymunka során a részvevők egyik csoportja az inkubációs- és innovációs tevékenységek lehetőségét vizsgálta meg, mint a helyi gazdasági szereplőket érintő kihívások egyik megoldását.

NKVG Zrt.