Az elmúlt időszakban számos vállalkozás-támogatási program és pályázat irányult a vállalkozói kedv serkentésére hazánkban. De hogyan válasszon befektetési területet egy vállalkozó? Egy kis know-how kollégánktól.

Ha üzleti elképzelése már kiforrott és a megvalósításhoz szükséges forrás akár pályázat útján akár egyéb stratégiát folytatva rendelkezésre áll mérlegelnie kell cége hol lesz igazán sikeres. Ha úgy dönt, hogy telephelyet létesít vagy fejleszt, döntéshozatala során elsődleges szempontként vegye számításba a terület elhelyezkedését, infrastrukturális kiépítettségét és ne hagyja figyelmen kívül a területet értékesítő együttműködési képességeit sem.

Napjainkban a piaci verseny egyre kiélezettebb. A frázis unásig ismételt mégis fontos szem előtt tartani hiszen, olykor igazán kis dolgokon múlik, hogy termékünk célpiacot találjon. A hatékony logisztika és az elérhetőség is ezen dolgok közé tartozik. Gondolja át, hogy terméke milyen gyorsan éri el felvevőpiacát a kiválasztott fejlesztési területről illetve, beszállítónak milyen kihívásokat jelent, hogy telephelyére szállítsák a kívánt árut. Válasszon jó földrajzi adottságokkal rendelkező területet, ahonnan közvetlen csatlakozás biztosított fő útvonalakhoz, autópályához, közlekedési csomóponthoz.

Tájékozódjon a területre már betelepült vállalkozások profiljáról és termékeiről, így képet kaphat a lehetséges együttműködő partnereiről. Mérje fel, hogy fejlődő környezettel van-e dolga. Ha folyamatos az infrastruktúra fejlesztés zökkenőmentes lesz az Ön tevékenysége és fejlődése is.
A földterületet kiválasztását követően a tényleges fejlesztés megkezdése előtt a hivatalos dokumentáción, földhivatali bejegyzésen, hozzájáruláson, átíratáson is át kell esni, hogy csak pár kötelezettséget említsek. Válasszon olyan partnert, aki nem csak az adásvételi szerződés aláírásáig készséges. Tegye voksát olyan értékesítő mellé, aki segít eligazodni a formanyomtatványok útvesztőjében és eljárni a fenti hivatalos ügyekben.
Természetesen előfordul, hogy az említett feltételek teljesülnek mégis nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Máshogy alakítanánk a telekhatárt vagy változtatnánk a felszíni viszonyokon. Találja meg azt a terület tulajdonost, aki rugalmasan kezeli az egyedi igények kielégítését.


Összefoglalva 4 tipp, hogy mi alapján keresse cége otthonát


- Legyen elérhető! Keressen logisztikailag fejlett területet!
- Legyen perspektíva! Innovatív környezetben cége is folyamatosan fejlődhet.
- Gondolja át, kitől kap segítséget hosszú távon! Ne csak értékesítőt, együttműködő partnert keressen!
- Ne érje be a majdnem tökéletessel! Keressen rugalmas, lendületes tulajdonost, értékesítőt!

Várjuk a kis- és középvállalkozások valamint, nagyvállalatok cégvezetőinek jelentkezését, akik fejlesztési területet keresnek akár egyedi igények megfogalmazásával.