Az ovis ballagással kezdődik. Anya arcán örömkönnyei gyöngyként gördülnek le miközben a tornafoglalkozáson gerendaként használt, keskeny padon ülve hallgatja Weöres sorait gyermeke előadásában. Apa nagy műgonddal fotókat készít kitakarva a többi szülő elől az évzáró műsor jelentős részét.

Aztán jön az általános iskolai. A hátsó focipálya szélén állnak: nagymama, nagypapa, keresztszülők és várják, hogy a virágcsokrok mögül kiintegessen szemük fénye. Talán akkor válik egészen világossá.

Ezek bizony életünk gyors egymásutánban következő mérföldkövei.

Ilyen jelentős állomás, mikor tini korunk alkonyán, zsenge, nyiladozó egyéniségű útkeresőként megérkezünk eklektikus életterünkbe: a kollégiumi szobába, albérletbe. Először talán itt fürdőzhetünk a nagyfokú önállóságban. Aztán diplomával, szakmát igazoló bizonyítvánnyal felvértezve várjuk a kihívásokat.

Elsőként – a munkakereséssel párhuzamosan – a megfelelő lakás kiválasztása a feladat. És itt már nem mindegy hogy melyik kerület, nem érdektelen, hogy fa vagy műanyag, tégla vagy vasbeton.

Számít, hogy mennyire tud biztonságot nyújtani, a lelkieket és az anyagiakat tekintve egyaránt!

Mert ez itt már a tudatos és felelősségteljes felnőttkor, ahol döntéseinknek nagyobb a súlya. Most kiszámoljuk, hogy mennyi lesz a rezsi, mennyit fordíthatunk megtakarításra, figyelünk arra, hogy a választott lakás energiatakarékos legyen, azaz mai szakzsargonnal élve szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot.

Nagykanizsán tuti tippünk van a szárnyukat bontogató, fészekrakó fiataloknak: a Fecskeház (Dózsa György utca 142.) már 15 éve ad otthont 35. életévüket be nem töltött, házas- vagy élettársi kapcsolatban élő pároknak. A baráti lakbér lehetővé teszi, hogy a fiatalok hizlalják malacperselyüket. A fiatalos, modern - bár az írás műfaja most nem engedné meg, de szakmai ártalom, hogy megemlítsem – összkomfortos garzonlakások, hatalmas zöld területtel és játszótérrel kiváló otthon alapanyagok. A saját ízlésünk jegyeit viselő élettér kialakításánál pedig csak az önfeledt borozás jobb az erkélyen, fülledt nyári estéken.

  

Kilátás a belső udvarra                                               Napfényes szobákban lakni jó!

 

Ha te is fészket szeretnél rakni nézd meg hirdetésünket itt: http://www.nkvg.hu/index.php?lokal=kiado_ingatlanok

És pályázz így: http://www.nkvg.hu/index.php?lokal=lakasok_berbeadasa

A pályázatok leadási határideje: 2019. február 28!

NKVG Zrt.