Jövő évtől nőhetnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amennyiben az erre irányuló törvényjavaslatot a kormány elfogadja.

A 2017 évre tervezett adócsomag már tartalmaz olyan adókedvezményeket, amelyek a mnkaerő mobilitását ösztönzik. Erre azért van szükség, mert az egyes térségekben munkaerő hiány alakulhat ki, amelyek a munkába járás terheinek csökkentésével minimalizálhatók. Ezen kívül más területeken is várhatóak intézkedések, átalakításokra lehet számítani a szakképzésben és ki szeretnék szélesíteni a felnőttképzés lehetőségeit is.

A jövő évre tervezett adókedvezmények másik, nem titkolt célja, hogy a munkaerőt az országhatáron belül tartsák, és mérsékeljék az európai munkerőpiacra történő kivándorlást. Ezt segítették elő az elmúlt időszak reálkereset-növekedést eredményező intézkedések is. A tervek szerint a mobilitás elősegítésére a munkáltatók és a munkavállalók 10 milliárd forint adókedvezményben részesülnek. Elfogadás esetén azok, akik saját gépkocsival járnak dolgozni, kilométerenként a mostani 9 forint helyet 15 forintot kaphatnak adómentesen. Ez nagy segítség lehet és akár több százezer munkavállalót is érinthet.

Forrás: http://www.vallalkozo.info