A profitorientáltságon túl a vállalatoknak a környezeti és társadalmi kihívásokra is reagálniuk kell a versenyképesség megőrzése érdekében. Know-how: Nagykanizsán szeptember 27-én 15.00 órától.

A XX. század közepe óta sok vita kísérte a vállalati társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility) kérdéskörét. Elméletek tárháza adott teret a komplex és homályos megközelítéseknek is. Parázs vita folyik ma is arról, hogy a cégeknek/vállalkozásoknak van-e felelőssége a tulajdonosok, a részvényesek felé irányuló kötelezettségen túl.

A menedzsereknek (vállalkozóknak), gazdasági döntéshozóknak mindig is számos nézőpontot kellett szem előtt tartaniuk munkájuk során. Különböző tudományágak szűrőin keresztül szükséges vizsgálniuk az üzleti modelleket.

Sőt a mai globalizált világban, ahol az üzleti életben gyakran elmosódnak a földrajzi határok, a vállalatvezetőknek lépést kell tartania az anyavállalatok és partnerek elvárásaival, a piac és a társadalom felmerülő igényeivel.

A profitorientáltságon túl a környezeti és társadalmi kihívásokra is reagálniuk kell a versenyképesség megőrzése érdekében. Együtt kell működniük más szektorokkal is (állami, civil szektor).

Ez a társadalmilag felelős gondolkodásmód Magyarországon sem kikerülhető, hisz e helyi közösségünkben is ugyanaz az érdekünk: minél magasabb, és minél fenntarthatóbb életminőséget elérni.

Rendezvényünk célja, hogy a C(S)R szemlélet és a benne rejlő lehetőségekre és előnyökre  hívjuk fel a figyelmet, mely tovább ösztönzi a cégeket, vállalkozásokat, szervezeteket arra, hogy érdemes felelősség szintekről működési rendszerben, hosszabb távon gondolkodni.

Hisz ez saját érdekünk is!

Időpont: 2016. szeptember 27, 15.00 óra

Helyszín: Soós Ernő Víztechnológiai Kutatóközpont (8800 Nagykanizsa, Üllő u. 3.) 

Információ: rodek.nora@uni-pen.hu/ +36 30/3787058

Részvételi díj: Térítésmentes

 

Program (2016.09.27. 15.00 - 17.00 óra között)

Moderátor: Dr. Birkner Zoltán, kampuszigazgató Pannon Egyetem Nagykanizsa

15.00 - 16.00 között, 20 perces előadások:
 

Takács Júlia, az EMVFE elnöke, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, CSR tanácsadó: Mi igen és mi nem a CSR?- Hol van ma a magyar CSR helye?

- Mi van a jótékonyságon, szponzoráción, adományozáson túl?

- Ki kinek az ügynöke a vállalati felelősség világában?

- Érdekek és értékek, különböző kultúrák
 

Berkesné Rodek Nóra, az EMVFE Junior szekciójának igazgatója, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának oktatója, doktor jelölt:Felelős szemléletű vezetés válaszul a generációváltás kihívásaira

 

Horváth Balázs, ügyvezető, Netta-​Pannonia Környezetvédelmi Kft.:  CSR-ről/vállalati felelősségről helyben gondolkodva
 


16.00 - 17.00 óra között
Kérdések
Kötetlen beszélgetés kávé, tea mellett